Olen yllättänyt itseni iloisesti jo pari kertaa peräjälkeen omilla kokkaustaidoillani, joiden luulin rajoittuvan makaronin ja kananmunien keittämiseen. Haluan jakaa onnistumisen iloni ennen kuin kokkaan uudestaan ja mokaan jotakin. Liittyyköhän menestykseni siihen, että olen tehnyt pelkkiä kasvisruokia jo melkein viikon ajan?
Idea tähän ruokaan lähti tasan siitä, että jääkaappini oli täynnä vihanneksia, jotka lähtisivät pian kävelemään ellen tekisi niistä äkkiä ruokaa. Mikään ei ole niin ärsyttävää, että kaapissa on esimerkiksi perunoita ja niitä päättää säästää vielä pari päivää, koska ei jaksa käydä tekemään niille kastiketta, koska pelkästään sen takia pitäisi lähteä kauppaan. Sitten, kun on vihdoin hankkinut kastiketarvikkeet ja laittanut veden kiehumaan perunoita varten, kappas vaan, perunoista kasvaa ituja ja ne ovat jo muutenkin syömäkelvottomia. ARRGH.
Helppo kasvissosekeitto
Voiko kasvissosekeiton tekeminen edes olla vaikeaa? No, tässä kuitenkin kuvitettua ohjetta saavutuksestani.
Pese ja kuori haluamasi määrä porkkanoita, paloittele ne ja keitä pehmeiksi. Porkkana oli minun ruoassani pääasia, joten muita aineksia on suhteellisen vähän antamassa hieman makua.
Porkkanoita odotellessa valmistele muut aineet. Punasipulin puolikas oli jäänyt kaappiin edellisten kokkausten jäljiltä, joten viipaloin sen hieman pienempiin osiin. Persiljapuntti lähti mukaan viimeviikkoiselta torireissulta, joten laitoin myös sitä maustamaan keittoa.
Porkkanoita odotellessa valmistele muut aineet. Punasipulin puolikas oli jäänyt kaappiin edellisten kokkausten jäljiltä, joten viipaloin sen hieman pienempiin osiin. Persiljapuntti lähti mukaan viimeviikkoiselta torireissulta, joten laitoin myös sitä maustamaan keittoa.
Tuoreen persiljan lisäksi ostin torilta julmetun ison kesäkurpitsan, josta viipaloin muutaman osan keittoon ja kaapissani hieman pitempään viihtynyt (onneksi vielä kuitenkin syömäkelpoinen) tomaatti koko saman kohtalon.
Kun porkkanat ovat pehmenneet, heitä kaikki ainekset kulhoon, ota sauvasekoitin käteen ja ala työstämään niistä sosetta. Maustaminen on minulle hieman haasteellista, sillä en oikein osaa sitä, mutta ajattelin heittää reilusti chilimaustetta soseen sekaan ja katsoa mitä siitä tulee.
Lopuksi notkeutin sosetta lorauksella kookosmaitoa, ja loput siitä menevätkin huomenna lettutaikinaan! Valmiissa keitossa oli pehmeä maku kookosmaidon ansiosta, mutta myös tomaatti maistui hieman läpi. Keittoja pitää syödä aina sämpylöiden kanssa (kirjoittamaton sääntö) ja mitkäs tähän tarkoitukseen sopisivatkaan paremmin kuin itse leivotut juustosämpylät, nam!
Tässä kasvissosekeiton lopputulos persiljakoristeella:
Voilà!
2 kommenttia:
No nyt kun oot reenaillu kokkaamista niin voitkin alkaa vihdoin tarjoamaan mullekin ruokaa kun tuun käymään. Ettei tartte niitä omia eväitä enää roudata.. :P
Hei apua, ei tässä nyt vielä niin pitkällä olla! :P
Lähetä kommentti