tiistai 8. syyskuuta 2009

rachel bilson.

Heinäkuussa alkaneet lempparijulkkisteni tyyliesitelmät jatkuvat.. Tällä kertaa vuorossa on neitokainen, johon tutustuin ensimmäistä kertaa Summer Robertsina television O.C.-sarjassa. On vaikeaa olla kadehtimatta noita ihanan paksuja ja tummia hiuksia. Hän on mielestäni suloinen, kaunis, tyylitietoinen ja kaiken lisäksi tällä hetkellä kihloissa yhden unelmieni miehen kanssa. Kyseessä ei voi olla kukaan muu kuin..

RACHEL BILSON


Rachel Sarah Bilson syntyi filmiteollisuusperheeseen Los Angelesissa elokuussa vuonna 1981. Kirjoittaja/tuottaja/ohjaaja-isänsä kautta Rachel lähti hakemaan ammattinäyttelijän uraa, mutta keskittyi alussa pitkälti mainoksiin. TV-debyytti tapahtui vuonna 2003 pienien roolien kautta mm. Buffy Vampyyrintappaja-sarjassa, ja samana vuonna syksyllä supersuosittu nuorten sarja O.C. näki päivänvalon.

O.C:n huikean suosion ansiosta Rachelin nimi oli kaikkien huulilla, ja myöskin seurustelusuhde sarjan kollega Adam Brodyn kanssa toi lisää palstatilaa. Lempi kuitenkin loppui kolmen vuoden jälkeen jouluna 2006 ja O.C. seuraavana vuonna.


Hittisarjan peruuttamisen jälkeen Rachelilla on pidellyt hieman hiljaista, sillä O.C:n jälkeen hän on tehnyt vain muutamia elokuvia. Hänen ensimmäinen elokuvansa, The Last Kiss, tuli ensi-iltaan vuonna 2006, jonka jälkeen hän teki Jumper-elokuvan yhdessä nykyisen kihlattunsa Hayden Christensenin kanssa. Pari pääsi työskentelemään jälleen yhdessä lähikuukausina ensi-iltaan tulevan New York, I Love You-elokuvan parissa. Oi, en malta odottaa sitä elokuvaa, siinä on niin monta lempinäyttelijääni!


Mediassa Rachel tunnetaan mielettömän hyvästä tyylitajustaan, ja neiti kutsuukin itseään "muotiaddiktiksi". Rachelia näkyy muihin tähtösiin verrattuna harvemmin punaisella matolla, mutta erityishuomiota ja -kiitosta saakin naisen arkipukeutuminen. Kuvia katsellessa huomaa, että hänellä on taito piristää asukokonaisuuksia erilaisilla asusteilla. Hän omistaa paljon aurinkolaseja ja huiveja, mutta havaintojen mukaan nainen on myös laukkufriikki.

Ylläolevista kuvista näkee Rachelin tyylin monipuolisuuden, minkä ansiosta hän pystyy pitämään sekä hillittyä että tyttömäistä asukokonaisuutta. Hän on itse kuvaillut tyyliään vintage-tyyppiseksi, jonka mukaan hän yhdistelee vintagea ja huippukalliita merkkejä keskenään, mm. yllä vasemmalla olalla keikkuu Miu Miun laukku.


Ylhäällä vasemmalla oleva kuva on otettu Jumperin Italian ensi-illasta Roomasta. Kontrastina vieressä on Rachelin arkipukeutumista Los Angelesista, missä hän pitää rentoja ja huolettomia, mutta kauniita ja persoonallisia vaatteita. Olalla on jälleen Miu Miuta ja silmillä kestosuosikit, eli Ray Banin Wayfarerit.

Rachel ei ole valmis tinkimään mukavuudesta töissäkään, mutta osaa pienillä asioilla tuoda lisää asennetta pukeutumiseen. Roomassa käytetyt räätälöity nahkatakki, Matthew Williamsonin huivi ja Christian Louboutinin niittinilkkurit sopivat Rachelin kalifornialaiseen tyyliin, mutta ovat juuri sopivan näyttävät elokuvan ensi-iltaan.


Rachelilla on useita suosikkeja muotitalojen ja -suunnittelijoiden joukosta. Tähän joukkoon lukeutuvat Stella McCartney, Zac Posen, Brian Reyes (vas.), Brian Atwood (kesk.), Chanel, Miu Miu ja Christian Louboutin. Hän istuukin usein muotinäytösten eturivissä, mistä todisteena on kuva Max Azrian muotinäytöksestä, johon Rachel osallistui suunnittelijan keveä toispuoleinen luomus päällään (oik.). Rachel muuten käyttää sukkahousuja asukokonaisuuksissa oikein kiitettävästi - eräs kuva hänestä sai minut ostamaan viinipunaiset sukkikset.

Yllä olevista kuvista näkee, että Rachel rakastaa värejä, mutta harvoin valitsee mitään turhan räikeää iltapukeutumiseen. Punaisella matolla hänen päällään nähdään usein hillittyjä värejä, kuten vihreää, harmaata, mustaa ja valkoista. Onneksi Rachelilta löytyy kuitenkin itseluottamusta ottaa välillä myös muotiriskejä, kuten alla olevassa 3.1 Philip Limin shortsipuvussa. Näyttävä metallinen asu sopii loistavasti rennompiin iltajuhliin ja kokonaisuutta täydentävät Longchampin laukku ja luotettavat Louboutinit.


Elle-lehden juhlissa Rachel yhdisti mustan Expressin bleiserin kuviolliseen minimekkoon. Lyhyenä ihmisenä Rachel tietää, että korkokengät ja polven yläpuolelle päättyvä helma pidentävät kummasti - nainen on 157 cm pitkä, eli vain 4 cm minusta lyhyempi.

Alla olevat kuvat esittelevät myös Rachelin juhlavampaa pukeutumista. Paljeteilla ja röyhelöillä koristellun harmaan luomuksen hän valitsi The Last Kiss-elokuvan Los Angelesin ensi-iltaan. Keskellä olevan Chanel-mekon Rachel puki muotimerkin uuden liikkeen avajaisiin, ja erikoisuutena onkin, että mekko on itseasiassa väärinpäin. Oikealla vihreässä Randolph Duken mekossa Rachel otti osaa Cinema Against AIDS-hyväntekeväisyysgaalaan Dubaissa. Kaikkia näitä asukokonaisuuksia yhdistää onnistunut stailaus, hyvä maku ja eleganssi.


Hienoa Rachelissa on se, että häneen on helppo samaistua. Hän näyttää kiltiltä naapurintytöltä, jolla on mieletön tyylitaju ja jonka tyyliä on myös yllättävän vaivatonta kopioida. On muuten jännää, miten valitsenkin tyyli-ikoneikseni juuri lyhyitä näyttelijöitä, mutta ehkä se johtuu siitä, että samankaltaiset vaatteet sopivat myös minulle pituuteni ansiosta. Pituus onkin asia, josta melkein tein itselleni ongelman nuorempana, sillä kaikki muut perheessäni ovat yli 170 cm pitkiä, mutta jossain vaiheessa tajusin, että

a) minusta ei tule koskaan mallia, joten en tarvitse pituutta
b) minä en ole maailman ainut 161 cm pitkä tyttö
c) en ole korkokengissäkään suurinta osaa pojista pidempi ja
d) minä olen ihan hyvä tällaisena.

"I see myself as a short little person who looks very young," says the actress, 25. "I don't pay much attention to physical stuff; it's about the whole picture and just being comfortable with who you are."
~ Rachel Bilson, www.people.com

Äärimmäisen hyvä pointti. Rachelilla on itseluottamusta ja hän hyväksyy itsensä sellaisena kuin on. Tämän lisäksi hän kieltäytyy elokuvien alastonkohtauksista vedoten jokaisen päätäntävaltaan omasta vartalostaan, jonka ei tarvitse tai pidäkään olla kaikkien nähtävillä. Tyylitajun lisäksi Rachelissa onkin parasta se, että hän on nuorille hyvä roolimalli.

Kuvat täältä.

Ei kommentteja: