tiistai 1. syyskuuta 2009

rakas kokoelmani, osa 2.

Korvakorukokoelman esittely jatkuu...

3. Kultaa ja kimallusta
(näköjään joukossa on myös hopeaa).

Ylärivin vasemmassa reunassa olevat H&M:n korvikset läpinäkyvillä koristekivillä heiluivat korvissani ylioppilaskirjoitusten suullisten kokeiden aikaan (IB-tutkinnossa kaikista kielistä suoritetaan myös suullinen koe, joka vaikuttaa lopulliseen arvosanaan). Lukion kolmannen lopussa käytin näitä todella paljon, sillä siihen aikaan harmaa alkoi valloittaa vaatekaappini värimaailmaa. Näissä taitaa olla myös ripaus onnea, sillä suulliset kokeet menivät todella hyvin!

Lehtikorvikset ovat ihanan maanläheisiä ja omistankin niitä kahdet. Kahden lehden korvikset on tilattu ystävän kanssa H&M:n postimyynnistä ja täysin kultaiset ovat Lindexiltä. Jälkimmäiset eivät vielä ole valloittaneet sydäntäni täysin, mutta uskon niiden ajan vielä tulevan.


Alarivin ensimmäiset korvakorut ovat oikein mieluinen joululahja. Nämä koristivat korviani 18-vuotissynttäreilläni tammikuussa 2007, jolloin rakas poikaystäväni, joka ei vielä silloin ollut poikaystäväni, tarjosi minulle ensimmäisen drinkkini. Tykkään näiden siroudesta ja siitä, että mukana on myös hieman kimallustakin.

Hopeiset korvikset kirkkailla helmillä olen saanut lahjaksi ystävältäni. Nämä sopivat erityisen hyvin vaaleisiin asukokonaisuuksiin ja näitä on myös tullut käytettyä uskollisesti.

Lindexin mustista korviksista ei löydy kultaa eikä kimallusta, mutta ne nyt jotenkin eksyivät tähän kuvaan. Nämä ostin siskoni, hänen avomiehensä ja avomiehen pikkuveljen triplavalmistujaisia varten, jonne oli tarkoitus pukeutua menneiden vuosikymmenten mukaisesti. Oma asukokonaisuuteni henki 60-lukua ja nämä korvikset osuivat asun suhteen täysin nappiin. Oli muuten hyvät bileet!

Viimeisenä tästä kuvasta esittelen Kultajousesta hankitut timanttikorvikset, jotka ovat olleet korvissani vain erityistilaisuuksissa. Koulupukeutumiseen yhdistän harvoin näin "blingit" korvikset, mutta juhlissa nämä palvelevat hyvin uskollisesti. Joo, ja nämäkään eivät siis ole mitään oikeita timantteja.

4. Isoa ja näyttävää.

H&M:n kultaiset korvikset mustilla tehosteilla olivat korvissani penkkareiden jatkoilla. Omassa asussani olisin läkähtynyt baariin, mutta vaatteiden vaihdolla selvisin illasta hengissä. Olin muuten myös autolla, mikä oli erään ystäväni onni, mutta siihen aikaan kävin tavallisesti baarissa kaikkien muiden syiden kuin juomisen takia. Penkkareistakin on oikein hyviä muistoja, oli kyllä hauska päivä!

Ylärivin keskimmäisenä komeilee Unkarin tuliainen vuodelta 2006. Ostin nämä helisevät korvakorut kojukauppiaalta pienestä unkarilaisesta kylästä, jossa olimme tanssiryhmäni kanssa sinä päivänä esiintymässä. Siskolleni ostin samanlaiset hopeiset yksilöt tuliaisiksi. Yhden kerran erehdyin laittamaan nämä korviini koepäivänä, ja hiljaisuuden keskellä kuuluneen helinän takia ne olivatkin heti ensi minuuteista lähtien pulpetin päällä odottamassa kokeen loppumista.


Iberon vihreät korvakorut ostin Prismasta niiden värin takia, mutta sitten tapahtui jotain, minkä luulin olevan mahdotonta: korvakorut olivat liian isot minun makuuni. Nämä tulevat käyttämättöminä muistuttamaan minua virheostoksesta, ja siitä, mikä on liikaa. Kauniit ne kyllä ovat, joten toivottavasti ne löytävät jonain päivänä uuden kodin, tai sitten vain opettelen pitämään niistä.

Alarivissa vasemmalla ovat Indiskan jättirenkaat puuhelmillä. Nämä on ostettu Tampereelta vuonna 2006, jolloin osallistuimme tanssiryhmäni kanssa Pispalan Sottiisiin, mutta en ole vielä osannut ujuttaa niitä yhteenkään asukokonaisuuteen. Näistä kyllä pidän kovasti, joten otan tavoitteeksi käyttää niitä muutamaan otteeseen tämän syksyn aikana.

Viimeisenä ovat H&M:n hopeiset korvakorut viilto-yksityiskohdilla. Näitä ei kyllä ole tullut käytettyä mitenkään erityisen paljon, sillä yhdistän usein isot renkaat teineihin. Nämä kuitenkin ovat mielestäni isoiksi renkaiksi oikein kauniit, ja oikean asun kanssa ne toimivat erittäin hyvin.

Jäljellä on enää kokoelmani helmi, so stay tuned...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Rakastan itse kaikista korutyypeistä eniten juuri korviksia. Ihania kuvia ja täytyy kyllä sanoa että tykkään kanssa erityisesti noista lehditä!

Sonja kirjoitti...

Mukavaa törmätä toiseenkin ihmiseen, joka pitää korvakoruista :) Niitä ei ole koskaan liikaa, sanon minä!