torstai 9. heinäkuuta 2009

natalie portman.

Isosiskoni ansiosta olen jo hyvin nuorella iällä kehittänyt kiinnostuksen julkisuuden henkilöihin ulkomaalaisten juoru- ja nuorten lehtien lukemisen ja tv-sarjojen seuraamisen kautta. Monet ihmiset ovat hämmästelleet ja kummastelleet sitä, kuinka monta elokuvatähteä tiedän nimeltä ja miten paljon pystyn kertomaan heistä pelkästään lukemalla People.comia päivittäin. Myönnetään, että tämä ei ole itsensä kehittämisen kannalta mitenkään hyödyllistä ja tiedän sen olevan monen mielestä kovin turhaa, mutta minulle Hollywood-julkkisten seuraaminen onkin juuri aivot narikassa-toimintaa, jota jokainen varmasti päivittäin harrastaa jossain muodossa rentoutuakseen hetkeksi. Vai ovatko esimerkiksi Seiskan tilaajat tilanneet kyseisen lehden vain siksi, että se on niin pirun hyvä TV-lehti? Eihän sitä nyt kukaan oikeasti lue...

Kierrätämme siskoni kanssa toisillamme kaikki lukemamme lehdet. Siskoni keskittyy niissä enemmän juoruihin ja minä taas uppoudun enimmäkseen muotisivuihin. Olen vuosien varrella nähnyt varmaan miljoonia kuvia punaiselta matolta ja tietyt tähdet ovat tyylinsä puolesta jääneet positiivisesti mieleeni. Nyt haluaisinkin esitellä yhden lempparinäyttelijöistäni, jossa mielestäni yhdistyy tasapuolisesti kauneus, tyylikkyys, älykkyys ja lahjakkuus.


NATALIE PORTMAN



Natalie on alunperin syntynyt Israelissa ja vain muutaman vuoden ikäisenä hän muutti perheensä kanssa Amerikkaan. Näyttelijän ura naisella alkoi 12-vuotiaana, jolloin hän tähditti Luc Bessonin Léon-elokuvaa. Sen jälkeen hänen tunnetuimpia elokuviaan ovat olleet Star Wars episodit I-III, Closer-iholla ja V niin kuin verikosto. Erikoista oli, että Natalie ajeli päänsä kaljuksi viimeksi mainittua elokuvaa varten, mitä kaikki nuoret Hollywood-tähtöset eivät varmasti tekisi, ja onnistui vielä näyttämään hyvälle kyseisessä hiuslookissa punaisella matolla.



Vuonna 2003 Natalie valmistui Harvardin yliopistosta pääaineenaan psykologia. Englannin lisäksi hän puhuu hepreaa, ranskaa ja japania. Poliittisesti valveutunut nainen on jo vuosia ollut vegetaristi, toiminut aktiivisesti ympäristön suojelutyössä ja lisäksi suunnitellut vegaanikenkämalliston Te Casanille. Ai niin joo, ja minun mielestäni hän on yksi maailman kauneimmista naisista. What's not to love?



Tunnen samaistuvani Natalien arkipukeutumiseen, sillä myös hänellä tuntuu olevan sama mentaliteetti "pukeudu siististi, mutta rennosti", eikä siihen muuta tarvitakaan. Mielestäni Natalien tapauksessa on aivan ymmärrettävää, ettei arkena jaksa miettiä liikaa vaatteita kaiken maailman iltarientojen ja punaisten mattojen jälkeen, mutta en vain jaksa omalla kohdallani ymmärtää miksen panosta sen enempää pukeutumiseen - enhän minä liiku koskaan salamavaloissa designer-luomukset ylläni.


Yhteenveto: Natalie on upea arkenakin ja minä vain laiska miettimään vaatteita. Jos saisin päättää, näyttäisin joka päivä samalta kuin Natalie yllä olevassa ElleGirlin kuvauksessa. Kyllä, voisin vaikka nukkuakin tuossa nahkatakissa. Tekee melkein mieli saada oma vaaleanruskea hiusvärikin takaisin.



Iltapukeutumisessa ihailen eniten Natalien kykyä saada yksinkertaiset mekot näyttämään niin hohdokkailta. Yllä olevassa kuvassa Nataliella on päällään 3.1 Phillip Limin mekko, joka ei väriltään ole niitä räikeimpiä, mutta malli on hienostunut ja jujuna on taskut sekä kauniisti koristeltu kaula-aukko.

Alla olevassa kuvassa Natalien Elizabeth&Jamesin mekko herättää huomiota värillään, minkä takia asusteet ja meikki on mietittävä tarkoin. Asukokonaisuus on ihanan nuorekas ja vaikka väri sopii Natalielle niin paljon paremmin kuin minulle koskaan, niin toivoisin kyseisen mekon roikkuvan minunkin vaatekaapissani. Punaiset huulet ja kaunis kampaus kruunaavat koko lookin - kymmenen pistettä ja papukaijamerkki.



Natalie on Hollywoodin uuden sukupolven kirkkaimpia tähtiä niin valkokankaalla kuin punaisella matollakin. Ensimmäisenä mieleeni tulee vuoden 2005 Oscar-gaala, jossa Nataliella oli päällään Lanvinin kreikkalaisvaikutteinen puku. Joidenkin mielestä mekon väri voi olla valju, mutta minuun tämä iski lujaa, niin väriltään kuin malliltaankin. Myös kampaus oli minun mieleeni: kiharainen nuttura koristeltuna kauniilla pannalla.


Viimeisimpien vuosien perusteella voisi päätellä, että Natalie pitää muotisuunnittelijoiden joukosta erityisesti Lanvinista. Useissa tapahtumisessa ja gaaloissa hän on luottanut ranskalaisen merkin voimaan, ja alla on esimerkiksi pari kuvaa vuoden 2008 Cannesin filmifestivaaleilta, jolloin Natalie oli yksi raadin jäsenistä ja pukeutui lähes pelkästään Lanvinin luomuksiin.



Natalie ei pelkää herättää huomiota kirkkailla väreillä, kuten jo yhdessä ylemmässä kuvassa huomasimme. Ihailtavaa on, että hän on punaisen maton paineiden allakin valmis ottamaan riskejä myös erilaisten muotojen, kuten yllä olevan punaisen röyhelömekon kanssa, minkä People-lehti muuten valitsi yhdeksi vuoden kauneimmista lyhythelmaisista mekoista. Kokonaisuutta ajatellen asusteilla ei ole tehty ylilyöntiä, vaan ne on pidetty mahdollisimman yksinkertaisina.



Myös tämä valkoinen luomus on Lanvinin käsialaa. Nähtyäni tämän kuvan ensimmäisen kerran loin mielessäni linkin mekosta ylvääseen joutseneen. Alaosan muhkeus ja yläosan veistoksellisuus pukevat 160-senttistä Natalieta yllättävän hyvin ja kokonaisuus on muutenkin hyvin hienostunut ja moderni. Kaunista.

Postauksen alussa kirjoitin hieman taustaa lukemistottumuksistani, ja minusta on hienoa, että tämä neito ei seikkaile yhdenkään juorulehden palstalla edesottamuksiensa vuoksi. Natalie on tullut tunnetuksi lämminhenkisenä näyttelijänä, joka tekee hienoja roolisuorituksia, panostaa koulutukseen, välittää ympäristöstä sekä seuraa politiikkaa. Kaikkien juorulehtien lukemisen jälkeen on mukavaa huomata, että Hollywoodissa työskentelee ainakin yksi kaunis, mutta lahjakas nainen, jolla on aivot.

Kuvat täältä, täältä, täältä, täältä, täältä, täältä, täältä, täältä ja täältä.

Ei kommentteja: