sunnuntai 30. elokuuta 2009

rakas kokoelmani.

Behold, my beautiful collection of earrings.

1. Nappikorvikset.

Vasemman reunan "timanttikorvikset" on ostettu siskon kanssa Lahden Vilasta. Kuninkuusravien aikana ne jopa saivat kehuja, joista yllätyin iloisesti. Luulin nimittäin kaikkien omistavan ainakin yhdet tällaiset ja uskoin niiden valovoiman kadonneen massakiinnostuksen takia.

Snö of Swedenin hopeakorvikset eivät käytännössä ole napit, mutta ne on ovat niin sirot, että lasken ne kuitenkin nappien joukkoon. Nämä tarttuivat mukaani tämän vuoden Folklandia-risteilyltä, jolla päätin aloittaa uuden perinteen. Sen mukaan jokaiselta Folklandialta on ostettava muistoksi vähintään yhdet Snö-korut.


Oranssit, isohkot napit on tilattu Asokselta. Yritän piristää asukokonaisuuksiani kirkkailla väreillä, ja nämä sopivat täydellisesti siihen tarkoitukseen. Nämä ovat erityiset siitä, että ne ovat ensimmäiset Asokselta tilaamani korvakorut.

Mustat ruusunapit olivat lempparikorvakoruni nappien joukosta, ja käytin näitä lähestulkoon koko kesän. Ne kuitenkin kohtasivat tragedian vähän aikaa sitten: toinen niistä hävisi, eikä koskaan enää löytynyt. Nämä yksilöt adoptoin Lindexiltä jo muutama kuukausi sitten, eikä niitä siellä enää ollut, kun hädissäni lähdin etsimään uutta paria. Löydänköhän enää koskaan mitään näin ihanaa?

2. Hopeaa ja pronssia.

Ylärivin ensimmäiset korvakorut on hankittu Claire's Accessories-liikkeestä Portugalista viime vuoden huhtikuussa. Muotonsa takia ne olivat pitkään käytetyimmät korvakoruni, mutta aika on tehnyt tepposet ja tummentanut osan roikkuvista suikaleista. Miksi, oi miksi?

Roikkuvat rengaskorvikset ovat tuliainen ystävältäni hänen lomaillessaan Kanarialla. Nämä eivät onneksi ole tummuneet, sillä pidän näistä kovasti ja ne ovat mielestäni yksinkertaisuudessa todella näyttävät. Ne myös muistuttavat minua vuoden 2006 vapusta, joka on tapahtumarikkaudessaan ikimuistoinen (hahahaa).

Ruskeat korvakorut ostin lukion ensimmäisellä luokalla H&M:stä ja ne olivat kolmannet itseostamani korvakorut. Jännää, miten pieni kokoelmani on joskus ollut, mutta jostakin pitää aloittaa! Ruskea on yksi lempiväreistäni, joten ei ollut mikään yllätys, että nämä kauniilla ulkomuodolla siunatut korvakorut lähtivät mukaani.


Edellisistä oikealla alaviistossa ovat kokoelmani toisena hankitut vihreät korvakorut. Vihreä on myös lempivärini ja sen lisäksi korvakorujen koristeellisuus hurmasi minut täysin. Näitä on tullut käytettyä vuosien aikana todella paljon, ja ne ovat yhä yhdet suosikkikorvikseni. Ovat muuten alunperin H&M:stä, mistä ostin silloin alkuaikoina paljon korvakoruja.

Alarivissä vasemmalla olevat vihreät korvakorut ovat lahja siskoltani, joka tykkää tilata näyttäviä koruja internetin kautta Jenkeistä. Hän osti nämä minulle etukäteisjoululahjaksi, eikä taaskaan ole vaikeaa arvata, että korvakorujen väri on vaikuttanut niiden valintaan. Nämä ovat korvissa hieman painavat, mutta käytössä kuitenkin sen arvoiset.

Himmeän pronssiset korvakorut ostin Lindexistä lukion aikana ja jos en ihan väärin muista niin ne olivat neljäs lisäys kasvavaan kokoelmaani. Näitä tykkäsin käyttää paljon Kalevalakorun Talon sydän-kaulakorun kanssa, sillä ne sopivat pronssisuutensa takia hyvin yhteen. Nämä sopivat kaikessa yksinkertaisuudessaan hieman hillitympään asukokonaisuuteen.

Edellisten vieressä on uusin lisäys kokoelmaani.

Viimeisenä esittelen ensimmäiset itse ostamani korvakorut, jotka ovat peräisin H&M:stä. Silloin yläasteen alussa boheemi pukeutumistyyli oli pinnalla muodissa, ja olisin kovasti halunnut pukeutua niin. Muotitiedoton kun silloin olin, en osannut etsiä oikeanlaisia vaatteita, mutta mielestäni nämä korvakorut kuvastivat tyyliä hyvin. Ostin ne alennuksesta, mutta ne kuitenkin lojuivat pitkään laatikkoni pohjalla ennen kuin valaistuin ja aloin käyttää korvakoruja enemmän ja enemmän osana asukokonaisuutta. Näistä tämä kaikki alkoi..

Koska tarinoita löytyy enemmän kuin kuvia päätin jakaa juttusarjan kolmeen osaan. Ensi viikon aikana ilmestyvät seuraavat kaksi osaa, viimeisenä tietenkin kokoelmani helmi.

2 kommenttia:

Emma kirjoitti...

Sinuna en hirveästi muistelisi vuoden 2006 vappua :DD Mie oon lainannu niitä korviksia jotain 100 kertaa...

Sonja kirjoitti...

Eihän sitä vaan voi unohtaa vaikka haluaisinkin :D