perjantai 1. toukokuuta 2009

wappu 2009.

Ja niinpä kauan odotettu vappu saapui jälleen ja tuli sitä myös juhlittua.

Kahdesta asiasta olin varma:


kynteni ovat koko vapun ajan keltaiset (ja luultavasti sen jälkeenkin), ja


hiuksissani on kilo hilettä.

Vappuaatto alkoi minun osalta suhteellisen rauhallisesti. Kävin ensimmäistä kertaa seuraamassa kurkipatsaan lakitusta kirkkopuistossa ja tämän jälkeen suuntasin haalarikansan saattuetta seuraten Halkosaareen, jossa poikaystäväni sai fuksikasteen. Paikalla oli kaksi liukumäkeä, jota pitkin fuksit päätyivät Saimaan hyytävään syleilyyn ja järvessä oli vielä muutama henkilö sankojen kanssa varmistamassa, että jokainen kastuisi kunnolla. Paikalla oli kuitenkin niin paljon ihmisiä, etten lyhyenä ihmisenä nähnyt oikeastaan mitään, mutta kuulin aina satunnaisia molskahduksia ja kiljahduksia. Eiköhän kaikki kuitenkin joutuneet käymään järvessä, sillä kovin litimärkiä opiskelijoita liukumäkien suunnasta tuli.

Iltapäivästä kävin kaupassa hamstraamassa vappupäivän eväät piknikiä varten ja tein kotona hieman ruokaa, ja kuuden maissa lähdimme poikaystäväni kanssa kohti Skinnarilaa ja yliopistoa.

Yliopiston parkkipaikalla järjestettiin tänä vuonna Wappufestarit, joilla juhlistettiin Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilaskunnan 40-vuotista taivalta. Tapahtumassa esiintyi Automatic Eye, Telaketju feat. Idols-Agnes ja Waldo's People, joka heitti viimeisen keikkansa ennen Euroviisuja.

Mielestäni on hienoa, että tällasia tapahtumia järjestetään muuallakin kuin pääkaupunkiseudulla ja eilinen osoitti jälleen, että yliopistolla osataan pistää pystyyn hyvät bileet. Tapahtuman järjestelyt oli mielestäni hoidettu todella hyvin, ja staffilaiset olivat kaikki hyvin asiansa osaavia ja mukavia. Wappufestareihin oli panostettu todella paljon ja tästä syystä minua jäi hieman vaivaamaan järjestäjien puolesta se, että kävijämäärätavoitteesta taidettiin jäädä aika kauas. Alkuillasta festarialueella oli vain kourallinen opiskelijoita, mutta illan pimentyessä ihmisiä alkoi ilmestyä.

Nautin suuresti Telaketjun keikasta, jossa myös Idols-Agnes toimi välillä solistina. Bändi soitti hienoja covereita ja erityisesti bändin kitaristi jäi minun ja poikaystäväni mieleen - hän oli oikea "tilutuksen" mestari. Yleisö hyppi ja tanssi musiikin tahtiin ja viimeistään puoli yhden aikaan meno oli ylimmillään, kun Waldo's People asteli lavalle. Tykkäsin kovasti heidän keikastaan, vaikken kyseistä musiikkia hirveästi kuuntelekaan, ja uskon siihen, että he pärjäävät Euroviisuissa hyvin. Vähemmästäkin rupeaa tanssijalka vipattamaan ;)

Illan aikana söimme annokset gourmet-spydäriä (pyttipannua) ja haalimme uusia haalarimerkkejä. Oma saldoni näyttää tältä:


Waldo's Peoplen jälkeen olikin aika suunnata nukkumaan ja keräämään voimia seuraavan päivän perinteistä piknikiä varten. Itselläni oli todella hauska ilta ja positiivisesti erilainen vappu verrattuna edellisiin. Vaikka olenkin ammattikorkeakouluopiskelija, oli hienoa kokea hieman yliopiston opiskelijaelämää, etenkin nyt vappuna. Eli suuret kiitokset kaikille Wappufestareiden järjestäjille!

Vappuaatosta voidaankin sulavasti siirtyä vappupäivään, jolloin lappeenrantalaisilla on tapana mennä perinteiselle vappupiknikille Linnoituksen valleille. Menimme porukalla valleille vasta yhden jälkeen, joten suuri väenpaljous ja istumapaikkojen vähäisyys oli odotettavissa..



Linnoituksen etuvallit olivat täynnä lakkipäitä ja pallogrillejä, ja yhtä suosittuja olivat myös alla olevan kuvan sataman puoleiset vallit. Kuten kuvasta näkyy, satamatorilla ja ravintolalaivoilla on myös paljon ihmisiä. Kuvassa taitaa näkyä myös Lappeenrannan vesitorni ja Lappeen kirkon huippu.


Sää oli ihanan lämmin ja aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta. Kerrankin olimme varautuneet piknikille kunnolla, joten tässä siis murto-osa eväistämme (serpentiiniä emme kuitenkaan syöneet..).


Tänä vappuna en sentään unohtanut lakkiani kotiin, vaan paistattelin päivää tyytyväisesti lakki päässäni. Tarkoitukseni oli pukeutua siististi, mutta rennosti. Pukeudun mekkoihin ja hameisiin hyvin harvoin ja koska kärsin JÄLLEEN lievästä nuhasta, päätin pukeutua housuihin. Siispä ylleni eksyivät, yllätys yllätys, rakkaat mustat farkkuni.


neule - H&M
toppi - Ellos
farkut - Vero Moda
Golan kengät - Spiraali
korut - Snö of Sweden

Istuskelimme valleilla noin nelisen tuntia, ja toivottavasti pakastekalkkunaihoni olisi edes hieman ruskettunut. Saatoin kuitenkin tapani mukaisesti polttaa lievästi poskipääni, voih. Tänä iltana on kuitenkin vielä edessä Suomi-Slovakia-lätkämatsi ja ties mitä sitten ikinä keksiikään, mutta tässä vaiheessa voi kuitenkin sanoa, että tämä vappu on ollut yksi elämäni parhaista!



Kippis, ja hauskaa vappua!

Ei kommentteja: