tiistai 12. toukokuuta 2009

tänään euroviisut!

Kello on vasta kymmenen aamulla, mutta odotan jo innoissani iltaa. Telkusta tulee klo 22 Moskovan Euroviisujen 1. semifinaali, jossa Suomen edustaja Waldo's People esiintyy. Oman maan edustajaa ei tietenkään saa äänestää, mutta toivottavasti joukosta löytyy jokin varteenotettava esitys, jolle voisin antaa ääneni. Äänestämäni kappaleet ovat hyvin usein olleet ns. "hyvän mielen kappaleita" eli joko biisillä on ollut jokin tietty sanoma tai esiintyjä/esitys on ollut valloittava, mutta joskus kappale on vain ollut yksinkertaisesti niin hyvä (näitä on Euroviisuissa kuitenkin turhan harvassa...) . Esimerkkeinä näistä voisin mainita Maltan edustajan Chiaran "Angel" v. 2005, Ukrainan edustajan Tina Karolin "Show me your love" v. 2006 ja Serbian edustajan Marija Serifovicin "Molitva" v. 2007. Seksillä pelaavat esitykset eivät saa minun ääntäni, sillä odotetusti ne jäävät turhan pinnallisiksi, joskin niille on aina hauskaa nauraa.


Euroviisuja katsoessa onkin tärkeintä muistaa leikkimielisyys, sillä biisien ollessa kuraa tapahtuman karnevaalimeininki ja kansainvälinen tunnelma kantaa. Tiukkapipoisuus on syytä unohtaa ja on osattava heittäytyä pitämään hauskaa!

Tässä vaiheessa olisi mukavaa pystyä nimeämään muutama suosikki, mutta koska lahjakkaasti missasin kaikki Euroviisubiisien esikatselut olen kuullut vain muutaman muiden maiden kappaleista. Parhaimman käsityksen eri maiden edustuskappaleista saa kuitenkin vasta itse lähetyksessä, kun kuulee laulun ja näkee lavashown eikä mitään kamerakännykällä kuvattua musiikkivideota.

Suomen edustuskappale Lose Control on ainakin kaveriporukassani jakanut mielipiteitä, mutta itse ainakin kannustan Suomea finaaliin ja hyville sijoituksille. Jotenkin en usko, että kappaleella olisi voittomahdollisuuksia, mutta olisihan se joskus ihan hienoa osallistua Euroviisuihin olemalla suoraan finaalissa. Lordin jälkeen Teräsbetoni selvitti tiensä hienosti semifinaalin kautta finaaliin, ja samaa odotetaan tietysti Waldolta. Mielestäni tämä on ihan realistista, sillä Lose Control on todella tarttuva tanssikappale, ja mediassakin kerrotaan viisufanien ja lehdistön edustajien jo tykästyneen biisiin.

Menestyksen avaimet Euroviisuissa:

  • mieleenpainuva lavashow (pyrotekniikka, olympiatason taitoluistelija, puvustus...)
  • tanssittava/koskettava kappale
  • artistilla erityispiirre (pysytään anonyymeinä hirviöasujen alla)
  • etukäteis-PR
Tänä iltana kaikki sohvalle ja telkku auki TV2 Eurovision 2009: 1. semifinaali klo 22.

Näin loppuun Waldo's People kappaleella Lose Control, finaaliin mennään!



Logo täältä.

2 kommenttia:

Emma kirjoitti...

No huhhuh, vaan sie voit saada noin paljon asiaa kirjotettua jostain niin turhasta kuin Euroviisut :D Nojoo myönnetään, saatan itekin kattoa finaalin mutta en sentään elä viisuille niinkuin eräät! Hauskoja juttuja siulla muutenkin :)

Sonja kirjoitti...

hih, kiitos :) hei viisut on vaan kerran vuodessa, pitää ottaa niistä kaikki irti sillo ku voi ;D