sunnuntai 24. toukokuuta 2009

mitä miulle kuuluu?

Huhhuh, mitä hiljaiseloa! Kiirettä on pitänyt niin rakkaan harrastukseni, kansantanssin, kuin koulun kesäkurssienkin parissa. Tässä hieman kuvitusta elämäni kulusta...

Lauantai 16.5.

Vietin 6 h treeneissä, jotka pidettiin seuraavan päivän kansantanssikonserttia varten. Saavuin kotiin klo 23 jälkeen, jolloin avasin televisioni ja aloitin seuraamaan antaumuksella Euroviisuja, jotka siis olivat alkaneet jo kymmeneltä ja joista oli tallentunut vain kuusi ensimmäistä esiintyjää digiboksini kovalevyn täytyttyä kesken nauhoituksen.

Harmistuin hieman Suomen jumbosijasta, mutta toisaalta, kaikki esiintyjät eivät edes päässeet finaaliin, joten hieno juttuhan finaalipaikkakin jo oli. Onnittelut kuitenkin Norjalle! Vaikka kappale ei ollutkaan suurin suosikkini, pidin siitä, että Fairytalessa oli paljon kansanmusiikillisia piirteitä ja miestanssijat vetivät lavashow'na perinteisiä kansantanssikikkoja (eivät muuten ole mitään maailman helpoimpia).

Viisujen jälkeen laitoin kaikki sunnuntain treeni- ja esiintymisvaatteeni, tanssikenkäni ja muut tavarat, jotka ottaisin mukaani aamulla, valmiiksi ja kävin lyhyille yöunille.

Sunnuntai 17.5.

Tänään järjestimme tanssiryhmäni kanssa oman konsertin, jonka tarkoituksena oli kerätä rahaa syksyn Etelä-Korean (!) matkaamme varten. Päivä oli pitkä, mutta antoisa, ja ei ollut vaikeaa arvata olisivatko lihakset kipeinä seuraavana päivänä. Konsertti sujui todella hyvin ja kaikki saivat tuntien uurastuksen jälkeen käydä ansaituille yöunille!



Maanantai 18.5.

Imatralla alkoi lauantaina 16.5 Ugrijuhla, joka kestää kuusi päivää ja loppuu siten torstaina 21.5. Niille, joille Ugrijuhla ei sano mitään, voin valaista sen olevan "suomalais-ugrilainen kansanperinnettä ja modernia ilmaisua yhdistävä monipuolinen pienoisfestivaali Imatralla." Päätimme ryhmämme kanssa nauttia festivaalin antimista myöhemmin tällä viikolla.



Tämän tietoiskun jälkeen voin kertoa maanantain olleen harvinainen tanhuvapaapäivä. Tekemistä riitti silti, sillä opintotuen kilahtamiseksi pankkitililleni olen valinnut koulun päättymisen jälkeen muutaman kesäkurssin, joista minua enimmäkseen työllistävät atk-kurssi ja internet-markkinoinnin kurssi.

Tiistai 19.5.


Tiistai-iltana oli vuorossa kansantanssiohjaajan velvollisuuksia, sekä Vapaa Lappeenranta-projektin harjoitukset. Treenien jälkeen pyöräilin satamaan Linnoituksen vallien juurelle, missä minut ja muut ryhmäläisemme briefattiin Humppafestivaali-kierroksen saloihin ja omaan osuuteemme. Kierrokset toteutettiin perjantaina ja lauantaina, enkä valitettavasti ehtinyt itse katsomaan yhtäkään niistä, vaikka mielenkiinto olikin suuri. Olisin mielelläni kiertänyt koko kierroksen miespuolisen kauniin Veeran johdolla ja kuullut Lappeenrannassa aikoinaan järjestetyistä humppafestivaaleista!

Keskiviikko 20.5.

Olen aloittanut uuden harrastuksen, pilateksen. Tällä
hetkellä hengitystekniikka on vielä hieman hakusessa, mutta tämä oli vasta ensimmäinen kerta alkeistunnin jälkeen. Ensi kerralla saa jo varmasti paremmin kiinni kaikista liikkeistä ja itse tekniikasta.

Pilateksen jälkeen pyöräilin tukka hulmuten kotiin, kävin suihkussa ja laittauduin 15 minuutissa valmiiksi lähtemään Imatran Ugrijuhlan yöelämään. Ensimmäinen pysähdys tehtiin Caffe Pregossa, jossa esiintyi Paremman Verta. Tunnin kestäneen esityksen aikana tunsin kylmiä väreitä useita kertoja kappaleiden vaikuttavuuden takia. Laulu oli puhdasta ja voimakasta
, ja harmonikan soitto taidokasta, joten kokonaisuudessaan erittäin hyvä paketti! Suosittelen lämpimästi kaikille.


Kahvilakeikan jälkeen siirryimme Rossoon syömään - itse söin Aslak-ruispitsan. Oli muuten aivan mielettömän hyvää! Poroa, sipulia, savujuustoa... Nam.

Kymmenen aikaan siirryimme Valtionhotellin Life-ravintolaan, jossa Puhdin ja Rymäkän oli määrä esiintyä. Nautin illasta todella paljon, sain nauraa kippurassa ja kuunnella hyvää kansanmusiikkia loistavassa seurassa.

Tänään oli myös pienen kummityttöni ensimmäinen nimipäivä :)


Torstai 21.5.

Helatorstain ohjelmassa oli asioiden hoitamista kaupungilla ja kesäkurssien tehtävien selättämistä. Tämän lisäksi lähdin jälleen neljältä harjoituksiin, joiden jälkeen kävimme lähes koko ryhmän voimin tienaamassa rahaa risusavotan merkeissä. Metsässä tuli rämmittyä ihan urakalla ja sadekuuron osuessa kohdalle kastuimme täysin, mutta "kesä kuivaa sen, minkä kastelee", eikös? Porukalla saatiin homma nopeasti hoidettua ja pääsimme kotiin silittämään pukujamme huomista keikkaa varten.




Perjantai 22.5.

Tänään oli luvassa esiintyminen Nuori Kulttuuri Teatris-tapahtuman avajaisjuhlassa Lappeenrannan kaupunginteatterilla. Teatterille oli kiva päästä pitkästä aikaa keikalle, oikea teatterilava ja -ympäristö antavat aina oman sävynsä esiintymiselle. Keikka meni aivan nappiin, ja saatiin vielä kunnon aploditkin :)

Lauantai 23.5.

Kauan odotettu Ns Rajan Nuorten kevätkonsertti oli tänään. Seuran kaikki ryhmät pääsivät esittämään parastaan ja suurimmalla osalla kevätkausi päättyi tähän. Päivä oli pitkä, mutta järjestelyt sujuivat mallikkaasti ja konsertti onnistui hyvin.



Konsertin jälkeen lähdimme koko ryhmän kanssa ohjaajamme luokse. Tilasimme pitsaa, söimme herkkuja, saunoimme ja katsoimme videoita, eli myös ilta oli oikein onnistunut. Pyöräilin kotiin yhden maissa ja kaaduin sänkyyn väsyneenä, mutta onnellisena.



Viikon saldo:

5 ruusua, joista kaksi nuupahti ja yksi on kuivamassa
7 tanhuntäyteistä päivää
parin päivän kesäkurssitehtäväpaniikki
täysi pitsakiintiö,
silti hieman timmimpi olo kaikesta liikunnasta.


Logo täältä.

Ei kommentteja: