lauantai 17. lokakuuta 2009

it all begins with a dream..

Kodin hengetär-päivä on sujunut suunnitelmien mukaan välillä tenttiin lueskellen. Maanantaina alkaa tiukka tenttiviikko ja haluan kämpän jokseenkin inhimilliseen kuntoon, sillä olen huomannut hyvän siisteystason ja järjestyksen vaikuttavan positiivisesti lukemiseeni. Ehkä ajatukset eivät lähde harhailemaan logistiikasta tai kansainvälisestä kaupasta niin helposti, kun ei pode huonoa omatuntoa laiskasta siivoamisesta.

Söin äsken ison lautasellisen pinaattikeittoa ahkeran kylppärin puunaamisen jälkeen, ja kylläisenä onkin hyvä käydä laittautumaan iltaa varten ja palkita itsensä hyvällä seuralla. Hetken mielijohteesta päätin lähteä ystävieni kanssa elokuviin katsomaan paljon mainostettua Fame-elokuvaa, joka sai eilen ensi-iltansa.


Tanssin ystävänä odotan Famen näkemistä kovasti, elokuvassa on varmasti aivan mielettömän hienoja tanssikohtauksia. Ensimmäisen kerran tutustuin Fameen vuosia sitten erään lähialueen nuorisoteatterin produktion kautta, mikä oli jo itsessään niin vaikuttava, että odotukseni ovat elokuvan suhteen aika korkealla. Yksi elokuvan päätähdistä on muuten So You Think You Can Dance-sarjasta tuttu Kherington Payne ja samaisen ohjelman tuomariston puolella esiintynyt Debbie Allen tähdittää myös elokuvaa.

Tunnusmusiikki soi jo päässäni: Fame! I'm gonna live forever..

Kuva täältä.

perjantai 16. lokakuuta 2009

happy b-day tipu!

Eräs tärkeä ystäväni täytti tänään vuosia. Olemme tunteneet toisemme jo pitkän tovin, sillä tapasimme ensimmäisen kerran tarhassa joskus kolmevuotiaina ja olimme siitä hetkestä lähtien erottamattomat. Minusta on hienoa, että ystävyytemme on säilynyt läpi vuosien, ja vaikka emme nykyisin näekään niin usein kuin esimerkiksi ala-asteella, on mukavaa höpötellä uusimpia juttuja puhelimen välityksellä. Sitä myös odottaa enemmän niitä kertoja, kun aikataulut sattuvat sopimaan yhteen ja pääsee juttelemaan ihan kasvotusten. Muistelen edesottamuksiamme lämmöllä - ja odotan jännityksellä kaikkea sitä, mitä tulemmekaan jatkossa keksimään!



Halusin tänä vuonna muistaa ystävääni jollakin itse tehdyllä lahjalla. Inspiraatio lähti sopivan sävyisestä Novitan Rose-mohairlangasta, johon olen tällä hetkellä täysin hullaantunut. Neuloin lahjaksi huivin ja pipon, joiden ohjeet löysin vanhoista Suuren Käsityölehden numeroista (SK 11-12/2008 ja SK 2/2008). Kuvaan pääsivät myös eilen parvekkeen kaunistukseksi istuttamani kanervat.


Lähikuvassa pipo, eikös olekin suloinen?


Ja huivi. Oli tuossa tekemistä, mutta lopputulos on kyllä aivan mahtava.
Kiitokset Emmalle ohjeen selventämisestä!


Ja pitkästä aikaa taas päivän asua, joka koostui lähinnä rakkaista mustista farkuistani ja vaatekaappiin aikoja sitten unohtuneesta paidasta. Nuo housut ovat todella pukeutumiseni peruspilari!

paita - Lindex
toppi - Ellos
farkut - Vero Moda
kaulakoru - Lindex
korvikset - Asos
sukat - Emman tekemät


P.S. Kiitos Daim-kakusta!

aisteja.

Sain Emmalta ensimmäisen tunnustukseni, kiitoksia! Tekstin kaveriksi valitsin kuvan vuoden 2005 arkistosta, jolloin vietimme joulua Lapissa perheen kesken. Talvinen luonto on mielestäni yksi maailman kauneimmista asioista, ja paljon mieluummin katselenkin alla olevaa kuvaa kuin astun ulos ovesta ja tunnen hiljalleen alkavan talven kylmän tuulen ja räntäsateen.

Säännöt:

1. Laita tunnustus blogiisi.
2. Kirjaa sinne myös nämä säännöt.
3. Linkitä blogiin, josta sait tunnustuksen.
4. Listaa viisi aistia ja kerro, mitä ne merkitsevät sinulle.
5. Haasta viisi muuta blogia jättämällä niihin kommentti.


NÄKÖ
täysikuu kirkkaalla tähtitaivaalla
kirpeänä pakkasyönä lumen kimmeltäessä

HAJU
lapsuudenkotini jouluaattoaamuna

TUNTO
rakkaan ihmisen halaus

KUULO
musiikki, joka tuo mieleen muistoja ja tärkeitä hetkiä

MAKU
äidin valmistamat lihapullat perunamuusin kera

Jaan tämän tunnustuksen eteenpäin Bisquitsille, Annalle, Jennille, Joalle ja Annukalle. Vaikka en portugalia osaakaan niin uskon siihen, että oheisessa napissa lukee jotakin mukavaa :)

torstai 8. lokakuuta 2009

new moon is coming!

Enää ei tarvitse odottaa kovin pitkään Twilight-saagan toisen osan, New Moonin, saapumista valkokankaille. Ensi-ilta häämöttää marraskuun puolella ja Stephenie Meyerin kirjojen ystävänä odotan sitä "kuin kuuta nousevaa".


Ihanaa päästä sukeltamaan uudelleen Bellan ja Edwardin tarinaan. Kirjat ovat aina tapahtumiltaan laajempia ja kuvaukseltaan tarkempia kuin elokuvat, mutta itse näen kirjojen pohjalta tehdyt elokuvat hyvinä visuaalisina tukipilareina, jotka vahvistavat lukukokemusta. Ja pääsenpähän taas elokuviin huokailemaan Edwardin ja Jasperin perään!

Roolihahmot viedään usein jatko-osissa ns. seuraavalle tasolle, eli esimerkiksi maskeerausta ja puvustusta päivitetään hieman. Myös yleiseltä ilmeeltään elokuva näyttää trailerin perusteella todella hienolta, eikä erikoisefekteissäkään ole pihistelty. Jännittävää nähdä, miten ohjaajavaihdos ja elokuvan nopeatahtinen produktio ovat vaikuttaneet lopputulokseen.


Tuttujen kasvojen näkemisen ohella odotan innolla uusien hahmojen, kuten esimerkiksi Volturin ja susien, esittelemistä. Lisäksi odotan erityisesti Dakota Fanningin roolisuoritusta - Jane kun on kirjassa niin hyytävä hahmo.

Alhaalla olevasta linkistä löydät leffan trailerin.

Exclusive 'New Moon' Trailer Premiere

Kuva täältä ja täältä.

keskiviikko 7. lokakuuta 2009

glamouria arkipäivään.

Kuten kaikki jo varmaan tietävätkin, seuraan hyvin aktiivisesti julkkisten pukeutumista niin arkena kuin punaisella matollakin. Syysmyrskyn vielä riehuessa ulkona olen jo aloittanut talven palkintogaalakauden odottamisen.

Syyskuun puolella Jenkeissä järjestettiin Primetime Emmy Awards-gaala, joka itseasiassa näytettiin myös Subilla jokin aika sitten. Pähkinänkuoressa Emmy-palkinto on televisio-alan parhaimmille suunnattu kunnianosoitus, joka jaetaan vuosittain. Emmyjä on kahdenlaisia: Primetime Emmyjä, jotka jaetaan parhaaseen katseluaikaan pyöriville sarjoille, ja Daytime Emmyjä, jotka jaetaan päiväohjelmiston sarjoille (esim. Kauniit ja Rohkeat). Daytime Emmyt jaetaan omassa gaalassaan, joka pidetään kesällä ennen Primetime Emmyjen palkintogaalaa.

Minä tietysti tarkastelin Emmyjen jälkeisenä päivänä punaisen maton valokuvia ja valitsin omat suosikkini parhaiten pukeutuneista tähdistä. Tällä kertaa punaisella matolla näkyi poikkeuksellisen paljon punaista, valkoista ja mustaa, sekä pöyhkeitä prinsessamekkoja.

2009 PRIMETIME EMMY AWARDS

Leighton Meester (Gossip Girl)

Mekko, meikki ja kampaus osuivat minun mielestäni napakymppiin. Ehdoton ykkönen, aivan täydellinen.


Ginnifer Goodwin (Big Love)

Ginniferin pukeutumisessa on aina jotain jännittävää, ja tällä kertaa hän on valinnut yksinkertaisen siluetin kirkkaalla värillä höystettynä.
Uusi keijukaiskampaus on myös ihastuttava!


January Jones (Mad Men)

Tämä nainen osaa pukeutua! Atelier Versacen korsettimekko sopii täydellisesti vaalealle Januarylle, ja se on myös ajankohtaisen trendikäs metallisilla yksityiskohdilla ja cut-outeilla. Lisäksi naisella on ehkä maailman siistein nimi.


Kate Walsh (Private Practice)

Katen puku on kovin yksinkertainen, mutta helmiäishohtoinen kangas ja laskeutuvat yksityiskohdat saavat minun ääneni.
Mukavuudenhaluinen Sonja polvistuu tämän mekon edessä.


Mary-Louise Parker (Weeds)

Voisiko tästä naisesta uskoa, että hän on jo yli 40-vuotias? Mary-Louise Parker näyttää hyvältä tummanvioletissa lyhyessä mekossaan, jonka jujuna on iso rusetti vyötäröllä. Kampauskin on mielestäni kohdallaan, olen sotkuisten nutturoiden kannattaja.


.... ja vielä viimeiseksi kunniamaininta Heidi Klumille (Project Runway)


Nainen on viimeisillään raskaana ja näyttää UPEALTA. Heidi luotti mustan värin hoikentavaan vaikutukseen ja kommentoi itse vartalonmyötäistä pukuaan sanomalla "the bigger you get, the smaller you go!" Toimii.

Mikä on sinun suosikkisi?

torstai 1. lokakuuta 2009

parin viikon takaa.

Kävimme erään hyvän ystäväni kanssa pyörimässä keskustan kaupoissa pari viikkoa sitten, ja aika sekalaista tavaraa tuli ostettua - onneksi ei kuitenkaan mitään turhaa! Seuraavaksi esittelen vain ne ostokset, jotka lähtivät mukaan The Body Shopista. Mitähän tuolta paketista paljastuukaan?


Syy, miksi ylipäätään menin kyseiseen kauppaan etsimään tarvitsemaani, oli hyvä palvelu. Eräs ystäväni kertoi, että liikkeessä on todella ystävällinen ja avulias naismyyjä, joka esitteli hänelle asiantuntevasti kaupan meikkivalikoimaa. Koska itsekin tarvitsin neuvoja meikkiasioissa, suuntasin Body Shopiin.

Mukaani lähtivät siis poskipuna ja aloe vera-dödö. Poskipuna on ollut minulle ikuinen murheenkryyni: en osaa valita oikeaa sävyä, en osaa levittää sitä oikein... - vaan ei enää. The Body Shopin myyjä auttoi minua valitsemaan omaan ihonsävyyni sopivan poskipunan, ja opetti minulle jopa sen, miten tuotetta tulee levittää omien kasvonpiirteideni mukaisesti.

En edes pysty kuvailemaan sitä, kuinka kiitollinen olen näistä neuvoista. Mieluummin maksan hieman enemmän tuotteesta JA hyvästä palvelusta, kuin nappaan muutamalla eurolla väärän sävyisen Rimmelin poskipunan Anttilan hyllyltä. Poskipunan lisäksi ostin myös uuden deodorantin, joka kuuluu Aloe Vera-sarjaan. Tuote on havaittu toimivaksi jo muutamia vuosia sitten, ja palaan mielelläni käyttämään sitä jälleen. Kaupan päällisiksi sain vielä näytteen kosteusvoiteesta!

Kaikki edellinen tapahtui muuten paria minuuttia vaille kuusi, eli silloin kun liike suljettaisiin. Luulimme ystäväni kanssa kaupan menevän kiinni vasta tunnin päästä, joten emme edes osanneet pitää kiirettä ostostemme kanssa, mutta myyjä suhtautui meihin silti hyvin kiireettömästi. Kiitos myös siitä!

P.S. Aiheeseen liittyen, More to love:n tytöillä on meneillään blogiarvonta muutamasta The Body Shopin tuotteesta, ja siihen voi osallistua vielä tänään. Kannattaa siis käydä osallistumassa ja ehdottomasti tutustua blogiin - se on niin hauska, että siihen jää koukkuun!

kansa on puhunut.

People-lehti on jälleen valinnut kymmenen vuoden parhaiten pukeutuvaa naistähtöstä. Muutamat harvojen ja valittujen joukkoon päässeistä osasin jo etukäteen arvata, mutta mukana oli myös vakiokasvojen lisäksi pari yllätystäkin. Jokaiselle kategorialle on kuitenkin mielestäni löytynyt oikein sopiva ja tittelinsä ansainnut voittaja, jos tätä kisaksi voi kutsua.


BEST RED CARPET: Kate Winslet

Tämä ei todellakaan tullut yllätyksenä, sillä upeampaa ilmestystä punaiselta matolta saa hakea. Kate on sinut itsensä kanssa ja haluaa korostaa naisellisia muotojaan, eikä lopputulos voi olla mitään muuta kuin täydellinen. Viime talven palkintogaalakausi oli ensimmäisen Oscarinsa voittaneen Katen juhlaa, ja miksei sitten samalla vastaanottaisi palkintonsa tyylikkäänä.


BEST ACCESSIBLE GLAMOUR:
Michelle Obama

Yhdysvaltojen ensimmäisen naisen vaatevalintoja ruodittiin jo Barack Obaman vaalikampanjoinnin aikana ja Amerikka otti Michellen vastaan avosylin. Huoletonta ja yksinkertaista glamouria edustava Michelle saa kiitosta tavastaan yhdistellä halpavaateketjujen ja huippumerkkien vaatteita keskenään.

BEST MATERNITY STYLE: Nicole Richie

Good Charlotten Joel Maddenin kanssa seurusteleva neitokainen ei edes raskautensa ajaksi luopunut korkokengistä ja boheemista tyylistään. Päivisin maximekkoihin mieltynyt Nicole osaa kuitenkin pukeutua näyttävästi myös juhlaan, ja raskautensa aikana hän myös pääsi näyttämään muotisuunnittelijan kykyjään (oik.), sillä hän suunnitteli äitiysvaatemalliston A Pea in the Podille. Vastikään syntyneen poikavauvan nimeksi tuli muuten Sparrow James Midnight Madden.


BEST SHORT DRESSES:
Reese Witherspoon

Kiinnitin huomiota Reese Witherspoonin vaatetukseen jo vuonna 2006, jolloin hän vastaanotti ensimmäisen Oscarinsa June Carter Cashin roolista. Lähestulkoon jokaisella punaisella matolla Reesellä oli päällään Nina Ricciä, ja erityisesti mieleeni on jäänyt keltainen cocktailmekko Golden Globe-palkintogaalasta. Tänä vuonna Reese kunnostautui jälleen lyhyiden mekkojen saralla ja vei kotiin tämän kategorian voiton, eikä ihme - nainen onnistuu näyttämään hienostuneelta ja tyylikkäältä joka kerta.

BEST USE OF COLOR: Freida Pinto

Hollywood-tulokas Freida Pinto ansaitsee oikeutetusti paikkansa parhaana värien käyttäjänä. Punaisella matolla sorrutaan usein valkoiseen, mustaan tai punaiseen, joten Freida on todellinen väripilkku massan joukossa. Hän osaa valita värejä, jotka sopivat hänelle, mutta toisaalta en keksi yhtään väriä, joka ei sopisi tälle tummatukkaiselle kaunottarelle.


BEST JEANS: Cameron Diaz

Voin kuvitella Peoplen raadin pohtimassa sopivaa henkilöä tähän kategoriaan: kuka julkisuuden henkilö omaa täydelliset sääret, rakastaa farkkuja ja onnistuu näyttämään niissä aina hyvälle? Vastausta ei tarvitse miettiä nanosekuntia kauempaa.

BEST SPARKLE: Taylor Swift

Myös Taylor Swift kuuluu sarjaamme "ilmiselvä valinta" - neitihän häikäisee kimallemekoissaan joka kerta punaisella matolla! Paljetit ja kimallus sopivat hyvin nuorelle tytölle, joten en yhtään ihmettele sitä, että Taylor ottaa niistä kaiken irti. Nuorella kantrisensaatiolla ja tuoreella VMA-voittajalla on mielestäni hienostunut tyyli hallussa, mutta haluaisin mielenkiinnosta nähdä häneltä jotain muitakin hiustyylejä kuin jo tavaramerkiksi muodostuneet korkkiruuvikiharat.


BEST BIKINIS: Kim Kardashian

Kyllä se nyt vain on niin, että reality-tähti Kimillä on täydellinen bikinivartalo ja miesten iloksi hän tykkää esitellä sitä usein rannalla. Samalla tavalla kuin Cameronin kanssa, Kim Kardashian on se ainoa oikea valinta tähän kategoriaan.

BEST STREET CHIC: Beyoncé Knowles

Parhaiten pukeutuvia staroja valitessa voi luottaa siihen, että Beyoncé Knowles löytyy joka vuosi heidän joukostaan. Nainen luo trendejä ja ottaa muodin kanssa riskejä, joista osa menee ainakin minun mielestäni täysillä metikköön, mutta pisteet silti rohkeudesta ja erilaisuudesta. Tällä kertaa Beyoncé saa kiitosta viimeistellystä ja katu-uskottavasta arkityylistään ja ihan syystäkin.


BEST BOHO STYLE: Vanessa Hudgens

Tämä oli minulle täysi yllätys, sillä en niinkään perusta kyseisestä näyttelijästä. Mielestäni Vanessan tyyli on vielä hieman haussa, sillä aiemmin hän pukeutui boheemin tyylin sijaan paljon rokimmin, mikä minusta sopi hänelle paremmin. Tähän kategoriaan olisi ollut muitakin hyviä vaihtoehtoja, kuten Kate Hudson tai oman kategoriansa jo saanut Nicole Richie, mutta suotakoon tämä tällä kertaa kuitenkin Vanessalle.

Tässä oli minun mielipiteeni kyseisestä listauksesta, mutta täältä löydät alkuperäisen jutun kuvineen.