torstai 1. lokakuuta 2009

kansa on puhunut.

People-lehti on jälleen valinnut kymmenen vuoden parhaiten pukeutuvaa naistähtöstä. Muutamat harvojen ja valittujen joukkoon päässeistä osasin jo etukäteen arvata, mutta mukana oli myös vakiokasvojen lisäksi pari yllätystäkin. Jokaiselle kategorialle on kuitenkin mielestäni löytynyt oikein sopiva ja tittelinsä ansainnut voittaja, jos tätä kisaksi voi kutsua.


BEST RED CARPET: Kate Winslet

Tämä ei todellakaan tullut yllätyksenä, sillä upeampaa ilmestystä punaiselta matolta saa hakea. Kate on sinut itsensä kanssa ja haluaa korostaa naisellisia muotojaan, eikä lopputulos voi olla mitään muuta kuin täydellinen. Viime talven palkintogaalakausi oli ensimmäisen Oscarinsa voittaneen Katen juhlaa, ja miksei sitten samalla vastaanottaisi palkintonsa tyylikkäänä.


BEST ACCESSIBLE GLAMOUR:
Michelle Obama

Yhdysvaltojen ensimmäisen naisen vaatevalintoja ruodittiin jo Barack Obaman vaalikampanjoinnin aikana ja Amerikka otti Michellen vastaan avosylin. Huoletonta ja yksinkertaista glamouria edustava Michelle saa kiitosta tavastaan yhdistellä halpavaateketjujen ja huippumerkkien vaatteita keskenään.

BEST MATERNITY STYLE: Nicole Richie

Good Charlotten Joel Maddenin kanssa seurusteleva neitokainen ei edes raskautensa ajaksi luopunut korkokengistä ja boheemista tyylistään. Päivisin maximekkoihin mieltynyt Nicole osaa kuitenkin pukeutua näyttävästi myös juhlaan, ja raskautensa aikana hän myös pääsi näyttämään muotisuunnittelijan kykyjään (oik.), sillä hän suunnitteli äitiysvaatemalliston A Pea in the Podille. Vastikään syntyneen poikavauvan nimeksi tuli muuten Sparrow James Midnight Madden.


BEST SHORT DRESSES:
Reese Witherspoon

Kiinnitin huomiota Reese Witherspoonin vaatetukseen jo vuonna 2006, jolloin hän vastaanotti ensimmäisen Oscarinsa June Carter Cashin roolista. Lähestulkoon jokaisella punaisella matolla Reesellä oli päällään Nina Ricciä, ja erityisesti mieleeni on jäänyt keltainen cocktailmekko Golden Globe-palkintogaalasta. Tänä vuonna Reese kunnostautui jälleen lyhyiden mekkojen saralla ja vei kotiin tämän kategorian voiton, eikä ihme - nainen onnistuu näyttämään hienostuneelta ja tyylikkäältä joka kerta.

BEST USE OF COLOR: Freida Pinto

Hollywood-tulokas Freida Pinto ansaitsee oikeutetusti paikkansa parhaana värien käyttäjänä. Punaisella matolla sorrutaan usein valkoiseen, mustaan tai punaiseen, joten Freida on todellinen väripilkku massan joukossa. Hän osaa valita värejä, jotka sopivat hänelle, mutta toisaalta en keksi yhtään väriä, joka ei sopisi tälle tummatukkaiselle kaunottarelle.


BEST JEANS: Cameron Diaz

Voin kuvitella Peoplen raadin pohtimassa sopivaa henkilöä tähän kategoriaan: kuka julkisuuden henkilö omaa täydelliset sääret, rakastaa farkkuja ja onnistuu näyttämään niissä aina hyvälle? Vastausta ei tarvitse miettiä nanosekuntia kauempaa.

BEST SPARKLE: Taylor Swift

Myös Taylor Swift kuuluu sarjaamme "ilmiselvä valinta" - neitihän häikäisee kimallemekoissaan joka kerta punaisella matolla! Paljetit ja kimallus sopivat hyvin nuorelle tytölle, joten en yhtään ihmettele sitä, että Taylor ottaa niistä kaiken irti. Nuorella kantrisensaatiolla ja tuoreella VMA-voittajalla on mielestäni hienostunut tyyli hallussa, mutta haluaisin mielenkiinnosta nähdä häneltä jotain muitakin hiustyylejä kuin jo tavaramerkiksi muodostuneet korkkiruuvikiharat.


BEST BIKINIS: Kim Kardashian

Kyllä se nyt vain on niin, että reality-tähti Kimillä on täydellinen bikinivartalo ja miesten iloksi hän tykkää esitellä sitä usein rannalla. Samalla tavalla kuin Cameronin kanssa, Kim Kardashian on se ainoa oikea valinta tähän kategoriaan.

BEST STREET CHIC: Beyoncé Knowles

Parhaiten pukeutuvia staroja valitessa voi luottaa siihen, että Beyoncé Knowles löytyy joka vuosi heidän joukostaan. Nainen luo trendejä ja ottaa muodin kanssa riskejä, joista osa menee ainakin minun mielestäni täysillä metikköön, mutta pisteet silti rohkeudesta ja erilaisuudesta. Tällä kertaa Beyoncé saa kiitosta viimeistellystä ja katu-uskottavasta arkityylistään ja ihan syystäkin.


BEST BOHO STYLE: Vanessa Hudgens

Tämä oli minulle täysi yllätys, sillä en niinkään perusta kyseisestä näyttelijästä. Mielestäni Vanessan tyyli on vielä hieman haussa, sillä aiemmin hän pukeutui boheemin tyylin sijaan paljon rokimmin, mikä minusta sopi hänelle paremmin. Tähän kategoriaan olisi ollut muitakin hyviä vaihtoehtoja, kuten Kate Hudson tai oman kategoriansa jo saanut Nicole Richie, mutta suotakoon tämä tällä kertaa kuitenkin Vanessalle.

Tässä oli minun mielipiteeni kyseisestä listauksesta, mutta täältä löydät alkuperäisen jutun kuvineen.

Ei kommentteja: