perjantai 17. huhtikuuta 2009

pientä purtavaa.

Olen yllättänyt itseni näiden kuluneen parin päivän aikana kokkaamalla! Hieman häpeissäni tunnustan, etten ole kovin hyvä ruoanlaittaja enkä uskalla soveltaa reseptejä, mutta uskon harjoittelun voimaan. Eilen kokkailin lihapullia hyvin onnistuneesti! Myönnettäköön, etteivät valmistamani ruoat ole mitään gourmet-tasoa, mutta ehkä minun on kuitenkin parempi aloittaa ihan perusruoista..

Olen tänään lähdössä leirille tanssiryhmäni kanssa ja meillä on ollut jo muutaman leirin ajan tapana viedä lauantain päiväruoalle jokin yllätyslisuke/-ruoka. Aiemmin olen vienyt mm. hillosipuleita, bataattilaatikkoa ja fetajuustoa salaatin sekaan, mutta tällä kertaa tarkoituksena oli valmistaa jotain hieman ruokaisampaa makaronipöperön seuraksi. Hetken mietiskeltyäni päädyin tekemään pekonipiirakkaa. Se oli helppo ja nopea valmistaa, eikä ollut epäonnistumisen vaaraa... varsinkin kun piirakkapohjakin oli suoraan pakasteesta ;)

Täytteeseen tarvitset

1 pkt pekonia
1 tlk viipaloituja herkkusieniä
1 iso sipuli
oreganoa, pippuria (suolaa)
juustoraastetta
2 kananmunaa
1 prk kermaviiliä

  1. Voitele vuoka ja taputtele taikina vuokaan.
  2. Suikaloi pekoni, hienonna sipuli ja paista muutama minuutti pannulla. Lisää mukaan myös herkkusienet. Mausta oreganolla ja pippurilla ja halutessasi myös suolalla.
  3. Kaada täyte tasaisesti vuokaan ja lisää päälle juustoraastetta.
  4. Sekoita munat ja kermaviili ja lisää seos vuokaan. Tarkista, että seos valuu myös vuoan pohjalle, sillä se on jokseenkin paksua ja voi jäädä pelkästään pinnalle.
  5. Laita piirakka uuniin 180 astetta / 40 min.


Ja tässä lopputulos, näyttää herkulliselta!

Ei kommentteja: