sunnuntai 16. toukokuuta 2010

gwyneth paltrow.

Ensimmäiset asiat, jotka tulevat mieleeni Gwyneth Paltrow'sta ovat hänen lastensa jännät nimet, ruokahaluni herättävä TV-sarja, sileät hiukset ja keskijakaus, Oscar-voitto ja täydellinen tyyli. Tutustutaanpa hieman lähemmin tähän Briteissä asuvaan jenkkinäyttelijättäreen, joka on vakiinnuttanut paikkansa Hollywood-tähtien joukossa.

GWYNETH PALTROW



Pieni Gwyneth näki päivänvalon ensimmäisen kerran syyskuussa 1972 Los Angelesissa. Showbisnes on tullut tutuksi pienestä pitäen, sillä tähden äiti on kuuluisa näyttelijätär Blythe Danner ja jo edesmennyt isä Bruce Paltrow tuottaja. Gwynethin ura alkoi vuonna 1991 elokuvalla Shout, ja lahjakas tähti palkittiin jo vuonna 1999 Oscarilla naispääosasuorituksestaan edellisvuotena ilmestyneestä elokuvasta Rakastunut Shakespeare.

Vuosien varrella Gwyneth ehti kihlautua Brad Pittin kanssa, mutta päätyi lopulta naimisiin Coldplayn laulaja Chris Martinin kanssa vuonna 2003. Parilla on kaksi lasta, Apple, 6, ja Moses, 4. Lähiaikoina Gwyneth on ollut pinnalla lähinnä promoamassa uutta Iron Man-elokuvan jatko-osaa, mutta itse olen tutustunut Gwynethiin paremmin hänen TV-ohjelmansa Spain: On the Road Again (Gwyneth Espanjassa) kautta. Ohjelma tulee lauantai-iltaisin Subilta ja sitä ei todellakaan kannata katsoa nälkäisenä!



Aloitetaanpa tyylikatsaus Gwynethin arkipukeutumisesta. Muiden tähtien tapaan Gwyneth pukeutuu rennosti vapaa-aikanaan, ja sateisessa Englannissa hän pukeutuu erityisesti trensseihin. Pienten lasten kanssa olemisessa on tärkeää, että vaatteet ovat mukavia ja käytännöllisiä.

Trenssin hyvä puoli on se, että se sopii yhtä hyvin arkeen kuin juhlaan. Alla olevassa kuvassa Gwyneth on pukeutunut DVD-julkkareihin Alice + Olivia by Stacey Bendet'n hohdokkaaseen takkiin, ja jalassa ovat tämän hetken it-kengät, Christian Louboutinin Coussin-verkkokorkkarit.



Gwyneth on mielestäni aina ollut tyylikäs, mutta lähivuosina hänen klassinen tyylinsä on saanut moderneja ja särmikkäitä piirteitä. Ensimmäisen Iron Man-elokuvan promokiertueella oli selvää, ettei Gwyneth pelännyt esitellä upeita sääriään, ja suurin osa edustusmekoista oli minimittaisia. Alla olevissa kuvissa hänellä on päällään upeita versioita pikkumustista: Roomaan hän valitsi Preenin mekon (vas.) ja Berliinissä hän häikäisi Sonia Rykielin luomuksessa (oik.).


Toinen suuri muutos oli hänen tavaramerkkinsä, eli pitkien hiusten leikkaaminen olkapäämittaisiksi. Pidin kovasti hänen pitkistä hiuksistaan, mutta on kuitenkin myönnettävä, että uusi hiustyyli kevensi ja nuorensi hänen olemustaan huomattavasti.

Minun puolestani Gwyneth voitaisiin julistaa bleiserityylin kuningattareksi. Hän pukeutuu bleiseriin mennessään punaiselle matolle, muotinäytökseen tai rock-konserttiin, ja onnistuu kokoamaan tilanteeseen sopivan tyylin pelottavan hyvin. Balmainin minimekossa ja iltajuhlaan sopivassa bleiserissä hän edusti Iron Manin Lontoon ensi-illassa (vas.) ja rokimmassa asukokonaisuudessa (oik.) Gwyneth osallistui Lontoon muotiviikoille. Tähän Burberryn-solmuhameen ympärille rakennettuun kokonaisuuteen löytyy muuten aiemmin tällä viikolla julkaistu kopiokissa-postaus!



Gwynethin hyviin ystäviin lukeutuu muotisuunnittelija Stella McCartney, joka pukee ystävänsä mielellään omiin luomuksiinsa. Iron Manin promokiertueella New Yorkissa Gwyneth luotti minimittaan ja cut-outeihin, kun taas Los Angelesissa hän puki suunnittelijan muodikkaan jumpsuitin elokuvansa ensi-iltaan. Joku voisi kertoa miullekin, missä ja miten ystävystyä Stellan kanssa..



Oscareissa Gwyneth on edustanut muutaman kerran. Vastaanottaessaan Oscarin vuonna 1999 hän pukeutui vaaleanpunaiseen prinsessaunelmaan a'la Ralph Lauren, kun taas vuonna 2002 hän hätkäytti läpinäkyvässä Alexander McQueenin goottivaikutteisessa iltapuvussa.



Vuonna 2005 Gwyneth lumosi Stella McCartneyn vaaleanbeigessä iltapuvussa. Tällaisessa puvussa voisin itsekin lähteä Oscareihin (niin kuin olisin sinne koskaan pääsemässä, hah). Valokuvaajat innostuivat kuvaamaan Gwynethiä hoikkaa vartaloa ahkerasti, sillä hänen ensimmäinen lapsensa Apple oli syntynyt vain reilut puoli vuotta aiemmin.



Vuoden 2007 Oscareihin Gwyneth oli puolestaan valinnut Zac Posenin lohenpunaisen keveän iltapuvun. Tämä on oikeastaan viimeinen kuva, josta muistan elävästi Gwynethin pitkät hiukset.


Alla olevista kuvista löytyykin sitten lähiaikojen pukeutumista. Elie Saab Haute Couturessa Gwyneth esiintyi Abu Dhabissa, ja voidaan todeta, että myös keijukaismaisempikin tyyli pukee häntä. Chopardin gaalassa hän luotti kreikkalaisvaikutteiseen lookiin Lanvinin toogassa ja gladiaattorikorkokengissä. Tässä siis kaksi hyvin erilaista ja onnistunutta tyyliä.



Selkeät linjat ovat olleet Gwynethin pukeutumisen kulmakivi jo pitkään. Iron Man 2:n promokiertueella Hollywoodissa Gwyneth pukeutui ihanaan vaaleaan ja hohdokkaaseen Armanin shortsipukuun ja Los Angelesin ensi-illassa Victoria Beckhamin kotelomekkoon.



Gwynethistä olisi löytynyt miljoonia muitakin kuvia ja onnistuneita tyylejä, mutta tällä kertaa valitsin vain nämä listalle. Voih, kunpa osaisin jonain päivänä pukeutua yhtä hyvin kuin Gwyneth...

Kuvat täältä ja täältä.

Ei kommentteja: