tiistai 8. joulukuuta 2009

linnan juhlat 2009.

Ah. Linnan juhlat, tuo Suomen jokavuotinen glamourin keskittymä. Vaikka itse vastaanotto onkin suurimmaksi osaksi äärimmäisen tylsää katsottavaa, ei sitä voi kuitenkaan jättää väliin. Iltapukuja rakastavana ihmisenä kerronkin teille nyt omat suosikkini Linnan juhlista.

Tänä vuonna Presidentinlinnassa nähtiin erityisen hyvin pukeutuneita ihmisiä, eikä mieleeni jäänyt yhtään kammotusta. Minusta on muutenkin kivempaa muistella juhlien kauneimpia luomuksia kuin niitä, jotka aiheuttavat väristyksiä - enkä nyt tarkoita hyvällä tavalla.


Suosikeikseni nousivat tällä kertaa Heta Hyttinen henkeäsalpaavan kauniissa merenneitopuvussaan, klassisella linjalla pysyttelevä Maria Guzenina-Richardson ja persoonallisen tyylikäs Paula Vesala. Hetan kävellessä kättelyvuoroon poikaystäväni voi todistaa minun huokailleen ihailevasti katse ruutuun nauliutuneena. Upea puku!

Maria puolestaan toi juhlaan kansainvälistä glamouria Dries Van Notenin iltapuvussa ja Christian Louboutinin korkkareissa. Tässä jälleen todistetaan, että juhlalookin voi saavuttaa ihan perusmustalla iltapuvullakin ilman ylimääräisiä härpäkkeitä. Paulassa taas oli hienoa se, että hän säilytti iltapuvussa persoonallisuutensa ja tuki näyttävästi suomalaisia suunnittelijoita. Upealla kuosilla varustettu puku on Tiia Vanhatapion käsialaa ja jalassa Paulalla on Minna Parikat.


Linnan jokavuotiset juhlijat Leena Harkimo, Marja Tiura ja Satu Taiveaho onnistuivat jälleen. Leena ei varmaan edes pysty pukeutumaan huonosti - hänestä tulee hieman mieleen Nicole Kidman. Satu näyttää vuodesta toiseen yhtä suloiselta ja oli tällä kertaa hienoa nähdä hänen päällään punaista. Pidän puvun jujusta, mutta voisin kuvitella, että se jakaa mielipiteitä. Rakastan noita korviksia, ja siskoni luultavasti niiden kimallusta!

Marja Tiura on aikaisempina vuosina ollut yksi Linnan juhlien näyttävimpiä vieraita shokkiväreineen ja led-valoineen, joten yllätyin hieman mustasta puvusta. Puku ei kuitenkaan ole tylsä, sillä se on asustettu jättiläismäisellä pallokorulla ja hansikkailla. Marjan on vaikea mennä metsään vahvan tyylitajunsa kanssa ja kaiken lisäksi hänellä on hiustyyli, johon sopivat kaikki värit. Tänäkin vuonna Marja kääntyi luottosuunnittelijansa Ritva-Liisa Pohjalaisen puoleen.


Minna Haapkylä tietää, miten pukeudutaan punaiselle matolle. Näyttävä kaulakoru yhdistettynä keveään Jasmin Santasen iltapukuun luo sopivan kontrastin kauniiseen kokonaisuuteen. Ihana.


Vuoden pakolaisnainen Fatbardhe Hetemaj pukeutui kauden trendiväriin ja näytti yksinkertaisen kauniilta. Puvun muoto on kaunis, joskin yksinkertainen, mutta värinsä takia se ei jää liian pliisuksi. Lisäksi Fatbardhe oli koristellut kampaustaan ja kasvojaan pienillä koristejalokivillä.

Tässä olivat suurimmat suosikkini. Linnaan saapui myös monia muita kaunottaria, kuten Hanna-Maria Seppälä ja Maria Sid, mutta minusta he ottivat ehkä turhan paljon varman päälle. Silloinhan epäonnistumisen vaaraa ei ole, mutta minusta tämän kaliiberin juhlapukeutumisessa pitää ottaa pieniä riskejä.

Odottakaahan vain, kunhan Jenkeissä alkaa palkintogaalakausi - silloin päästään pukeutumisen ruotimisessa aivan uudelle tasolle!

P.S. Haluaisin kovasti tehdä postauksen Italian matkastani, mutta kaikki kuvat ovat tällä hetkellä matkan emännällä ja matkakumppanillani. En ole vielä ehtinyt kysellä niiden perään, mutta josko jompikumpi lukisi tätä ja pystyisi ne minulle lähettämään? En myöskään pysty vielä kuvaamaan ostoksiani Italiasta, sillä kamerani on täysin rikki. Heittelen sitä täällä seinään ja toivon joka kerralla, että se rupeaisi taas toimimaan (se näet auttoi reistailuun viime kerralla).

Kuvat täältä ja täältä.

Ei kommentteja: